Over Marijke  Bruwin Veening


Marijke B. Veening is schrijfcoach en redacteur.
Zij begeleidt zowel professionele schrijvers die een klankbord nodig hebben bij het werken aan een manuscript, als amateurs die hun schrijven willen verbeteren.

Ze voltooide de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en werkte nadien in Parijs en Amsterdam. Intussen volgde ze een literair-wetenschappelijke studie aan de Open Universiteit. Ze programmeerde en presenteerde literaire middagen bij Theater Branoul voor de Stichting Literaire Activiteiten 's Gravenhage en ze schreef journalistieke teksten.

Sinds zij in 1998 haar bevoegdheid behaalde als docent creatief schrijven heeft Marijke cursussen gegeven bij onder andere de VAK in Delft, het Cultureel Centrum van de TU in Delft, de SKVR in Rotterdam, De Naald in Naaldwijk en het Koorenhuis in Den Haag. De laatste vijf jaar verzorgde ze ook zomerschrijfweken in Frankrijk.

Bij het lesgeven is haar uitgangspunt altijd het plezier in schrijven.
Maar schrijven is een ambacht en naarmate een schrijver zijn technieken verbetert groeit vaak ook het plezier. Als docent beschikt Marijke over een heel arsenaal aan prikkelende opdrachten die uitdagen tot oefenen, en oefening baart kunst.


Home